Prajitura "Tavalita" de post

de JulyCris in Mancaruri de post, 23 Mar 2014 | 27636 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 200 gr zahar
  • 5 linguri miere
  • 150 ml apa in care se dizolva 1 lingurita amoniac
  • 100 ml ulei
  • 500 gr faina
  • Sirop-crema
  • 300 ml apa
  • 300 gr zahar
  • 1 pachet margarina Unirea
  • 5 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Ornament
  • Nuca de cocos sau nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Tavalita" de post:

Blat

Faina cernuta se pune intr-un bol peste care se adauga apa in care s-a dizolvat amoniacul,zaharul,mierea,uleiul,esenta de rom.Se amesteca bine pana la omogenizare completa si se pune aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,apoi se baga la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii. Pregatim siropul-crema.

Apa cu zaharul se pun pe foc si se lasa sa se lege putin.Se adauga cacaoa,se lasa sa se ingroasa putin.La sfarsit se adauga margarina si esenta de rom.Se da la o parte.

Taiem blatul(dupa ce s-a racit) si dam fiecare bucatica prin sirop.Atentie! Siropul trebuie sa fie cald,altfel se alege margarina. Dupa ce le-am trecut prin sirop,le "tavalim" prin nuca de cocos sau nuca macinata.

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti amoniac,inlocuiti cu praf de copt.Acesta se amesteca cu faina.

2

Retineti! Se va folosi amoniac,nu bicarbonat.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura "Tavalita" de post-0
Prajitura "Tavalita" de post-1
Prajitura "Tavalita" de post-2

COMENTARII (3)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

23.03.2014, 23:28

Bya Ralu

Bya Ralu 1

24.03.2014, 04:52

buna

Rocsi

Rocsi 1

24.03.2014, 20:38

Foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!