Tiramisu (2)

de susu in Prajituri, 30 Mai 2012 | 1855 vizualizari

 

O crema senzationala, rezultatul a fost nemaipomenit, am folosit jumatate din crema de la tortul acesta : http://www.bucataras.ro/retete/tort-de-cafea-33467.html

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mare de piscoturi
  • Ingrediente crema:
  • 2 plicuri cappuccino (cafea instant)
  • 200 g mascarpone
  • 250 g frisca batuta
  • 1 lingura esenta de cafea sau dupa gust
  • 2 lingurite din siropul de cafea
  • siropul pentru piscoturi:
  • 200 ml apa,
  • 5 linguri de cafea,
  • 6 linguri de zahar,
  • esenta de cafea
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g boabe cafea
  • cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu (2):

Pentru crema se bat spuma albusurile la temperatura camerei cu zeama de lamaie si un praf de sare, se amesteca cu branza mascarpone, cu frisca batuta si la final se adauga esenta de cafea, cele doua lingurite din sirop si cafeaua instant. Crema se face cu o zi inainte pentru a sta la rece si a se intari.

1/3 din crema se amesteca cu pudra de cacaoa pana devine neagra si apoi montam tiramisu. Se inmoaie rapid (1-2 secunde) fiecare piscot in siropul rece si se aseaza unul langa altul, deasupra se pune crema alba si peste se pune cu ajutorul unui pos, crema cu cacao, iar piscoturi, crema alba si deasupra crema neagra dupa care facem cu frigaruia niste urme in crema, deasupra.

Se da la rece pana a doua zi

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu (2)-0
Tiramisu (2)-1
Tiramisu (2)-2
Tiramisu (2)-3
Tiramisu (2)-4
Tiramisu (2)-5

COMENTARII (11)

Sim0na

Sim0na 1

31.05.2012, 08:19

Gata! Stiu ce fac cu crema aia! Foarte fain arata

mamaieelena

mamaieelena 1

31.05.2012, 09:07

arata foarte bine

Laly

Laly 1

31.05.2012, 19:36

Ce bun trebuie sa fi fost

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!