Lemonetti

de Anamaria7 in Dulciuri, 25 Aug 2009 | 5369 vizualizari

 

Biscuiti cu aroma puternica de lamaie :) care se poate inlocui cu portocala, mandarina, grapefruit etc

 

INGREDIENTE

  • 115g unt moale
  • 200g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 lg suc de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • 200g faina
  • 1 lg malai
  • 1/2 lgt sare
  • 1 lgt praf de copt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemonetti:

Frecati untul cu zaharul cu mixerul, iar cand amestecul a devenit usor si cremos, adaugati galbenusurile si mixati pana la omogenizare.

Intr-un alt bol, amestecati bine faina, malaiul, sarea si praful de copt. Adaugati la crema de unt si omogenizati pana se formeaza un aluat relativ tare. Acesta se inveleste in celofan si se tine in frigider 2 ore. 

Cuptorul se incinge la 190 C. Se pregateste o tava intinsa cu unt si faina sau cu hartie de copt. Formati bilute de aluat pe care le puneti la cca. 2.5cm distanta. Apasati-i cu furculita pentru a-i turti si a le da forma grilata :) Tava se tine la cuptor cca 8-10 minute, pana cand devin aurii spre maronii (pana se bronzeaza frumos :))

Se iau din tava cu o spatula de metal si se pun pe un gratar la racit.

Pofta buna!

"Orice reteta noua poarta in ea bucuria celei care o descopera si o implineste."

TIPS-URI

1

puteti pune chiar putin mai mult suc de lamaie, imbogateste aroma

2

daca vreti sa incercati reteta cu portocale, inlocuiti si coaja de lamaie cu coaja de portocala

Daca ti-a placut reteta noastra "Lemonetti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Oana 1

26.08.2009, 10:28

Ancuta, cred ca se adauga dupa galbenusuri, vad ca nu a precizat Ana...sigur ca merge si fara coaja rasa, doar ca se mai imbogatea nitel gustul de la ea. Mie imi placeeeee

Anamaria7 1

26.08.2009, 18:03

ups! da, are dreptate Oana, dupa galbenusuri. si intr-adevar, merge si fara coaja, poti sa pui ceva esenta de lamaie sa o inlocuiesti, are o aroma puternica

elena1988 1

03.02.2011, 09:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă la pahar