Lichior de menta

de Ina in Bauturi, 13 Ian 2014 | 2596 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta trebuie sa-i multumesc Cristinei ( Panacris :-* ) . *** Este cel mai bun lichior posibil si nu cred ca spun asta doar pentru ca-i facut de mine :P :))))

 

INGREDIENTE

  • frunze proaspete de mentă ( cat de multe, pentru ca extractul sa fie cat mai concentrat )
  • 1 litru alcool de 96 % concentratie alcoolica
  • 600 g de zahar
  • 300 ml apa
  • 6-8 bucăți de cuisoare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichior de menta:

Spalam bine frunzele de menta, dupa ce le-am desprins de pe tulpina. Le lasam la zvantat , apoi umplem cu ele, cat putem de bine, recipientele de sticla ( de preferat borcane , pentru a putea scoate frunzele cu usurinta, cand extractul este gata )

Adaugam alcool peste frunzele de menta, apasand cu o lingura, pentru scoaterea bulelor de aer. Alcoolul trebuie sa acopere in totalitate frunzele de menta. Acoperim recipientele  și le lasam la macerat, la soare cca. 1-2 săptămâni, timp in care lichidul devine verde, iar frunzele albicioase, casante.

Apa cu zaharul se pun la fiert, preparand un sirop de zahăr in care adaugam si cateva cuisoare ( 6-8 bucati ) . Peste acest sirop turnam extractul de menta strecurat , agitam totul bine si punem  lichiorul astfel obtinut în sticle  pe care le capsam si le pastram in camara/ beci/frigider.

Este o bautura excelenta, pe care eu o consider chiar ELIXIR  :X 

 

 

TIPS-URI

1

2 portii inseamna 2 sticle de 700 ml.

RETETA IN IMAGINI

Lichior de menta-0
Lichior de menta-1
Lichior de menta-2
Lichior de menta-3
Lichior de menta-4
Lichior de menta-5
Lichior de menta-6
Lichior de menta-7
Lichior de menta-8
Lichior de menta-9
Lichior de menta-10

COMENTARII (39)

Miha 1

14.01.2014, 11:19

hai noroc!

Dana Cristea - pusikmea 1

14.01.2014, 13:45

Super, din asta cred ca as bea si eu, la favorite cu ea

robert_badica 1

01.07.2014, 12:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04