Lichior de oua

de Doralinda in Dulciuri, 14 Oct 2012 | 2697 vizualizari

 

Nu am stiut de acest lichior, pana m-am pregatit sa fac niste biscoturi unde se cerea acest lichior! Am dat fuga la supermarket si nu aveau, dar ca om bun, vanzatoarea impreuna cu o alta clienta mi-au dat sfaturi cum sa il fac singura, asa ca m-am pus pe treaba si am facuta reteta amestecand ideele de la ambele doamne, si a iesit ceva bun, zic eu!

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 250 grame zahar
  • 10 grame zahar vanilat
  • 170 ml frisca lichida
  • 250 ml vodka sau gin de 38%
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichior de oua:

Amestecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, batem bine, apoi se adauga restul de ingrediente si batem la viteza mica in jur de 10 min.

ce ne ramane, il punem intr-o sticla bine inchisa si pastram la frigider.

E o reteta originara germana, in care e recunoscut tortul Eierlikörtorte.

 

TIPS-URI

1

prima oara, am pus toate ingredientele si am amestecat, dar nu mi-a placut cum a iesit, de aceea mai bine sa batem galbenusurile intai cu zaharul si apoi sa adaugam tot ce e lichid!

COMENTARII (11)

Rux 1

10.12.2012, 19:02

Foarte bun dar nu pap galbenusuri crude. Nu pot!

Doralinda 1

10.12.2012, 21:19

Ruxy, am facut ptr prima oara lichiorul acesta dar NU ptr a-l bea, ci doar sa il folosesc la unele prajituri! Am niste fursecuri colorate care se cerea acest lichior. Nici eu nu beau ou crud!
Multumesc mult!

Doralinda 1

10.12.2012, 21:20

Miuts, elucubratiiculinare, simona, motanel, rocsi, mamaiaelena, eduard, daniela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41