Limba cu masline

de Sidy in Mancaruri cu carne, 5 Ian 2012 | 4177 vizualizari

 

Limba cu masline este o mancare usoara si delicioasa, la indemana tuturor. Este ideala atat vara cat si iarna, pentru ca se poate consuma si rece si calda. Sosul de lamaie, dafin si masline din macarea de limba cu masline este partea cea mai delicioasa a acestei mancari.

 

INGREDIENTE

  • 1 limba
  • 1 foaie dafin
  • 25 g faina
  • 1 ceapa rosie
  • 70 ml ulei masline
  • 100 ml vin
  • 150 ml bulion facut in casa
  • 100 g masline fara samburi
  • piper
  • lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba cu masline:

Limba de porc sau de vita se spala bine apoi se pune la fiert in apa cu vegeta bio cam o ora jumatate, pina cand este bine fiarta, adica pielita groasa se desface singura la varf.

Ceapa o curatam si o taiem julienne , apoi o calim in ulei. Cand ceapa devine sticloasa o stingem cu bulion si adaugam si faina. Invartim usor sa se amestece faina cu bulionul.

Adaugam limba curatata de pielita groasa si feliata cam de 1 cm, maslinele feliate, vinul, piperul si foaia de dafin. Gustam si daca este cazul mai adaugam putina sare, depinde si de cat de sarate au fost maslinele. Daca este nevoie , se poate adauga si din zeama in care a fiert limba.

Pentru 30 de minute dam limba la cuptorul preincalzit sa scada din sos.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

De obicei eu servesc acest fel de mancare rece, ca aperitiv.

RETETA IN IMAGINI

Limba cu masline-0
Limba cu masline-1
Limba cu masline-2
Limba cu masline-3
Limba cu masline-4

COMENTARII (10)

danakarin 1

06.01.2012, 05:56

ah, ce mancare buna !! trebuie sa fac si eu !!

mamaieelena 1

06.01.2012, 17:55

buna

Teo 1

07.01.2012, 20:52

e un deliciu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04