Limba cu masline

de Ina in Mancaruri cu carne, 30 Iul 2010 | 6357 vizualizari

 

Hai sa mai pun si eu cate ceva, sa nu ziceti ca mor de foame :D

 

INGREDIENTE

  • 2 limbi de porc ,
  •  300 gr. masline, 
  • 5-6 cepe, 
  • 100 ml ulei,  
  • 2-3 linguri bulion, 
  • 1 lingura faina, 
  • piper, 
  • sare, 
  • 2 foi de  dafin,
  • 1 pahar vin  alb,
  • 1 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba cu masline:

 Limbile se tin in apa rece  inainte de a se incepe prepararea, apoi  punem la fiert in apa fierbinte cu sare.

Cand s-au fiert  se inlatura pielita,  si se curata apoi cu virful unui cutit, incepind din virful limbii.  Se taie fasii mici si se pun  din nou la fiert, spumandu-se cand este nevoie.

Ceapa taiata marunt  se caleste in ulei, apoi adaugam faina si bulionul, amestecand continuu  sa nu se faca cocoloase. Stingem cu zeama in care a fiert limba sau cu apa si  lasam sa mai fiarba.  Adaugam bucatile de limba,  vinul, sare, piper si foaile de dafin si  maslinele . Lasam sa  mai  fiarba citeva minute apoi asezam  pe farfurie  cu felii de lamaie.

Se poate servi cu un pahar de vin alb!

 

TIPS-URI

1

daca maslinele sunt sarate,tine-le in apa calda,inainte de a le adauga in mancare.

RETETA IN IMAGINI

Limba cu masline-0
Limba cu masline-1
Limba cu masline-2
Limba cu masline-3
Limba cu masline-4
Limba cu masline-5
Limba cu masline-6
Limba cu masline-7
Limba cu masline-8
Limba cu masline-9

COMENTARII (34)

diaconta 1

04.05.2012, 19:25

Adica spre exemplu a pus "limba" la el pe blog?

gaby_duceag 1

04.05.2012, 19:27

da

diaconta 1

04.05.2012, 19:27

oare Costel stie??

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04