Lipie cu sunca si cascaval

de pity19 in Sandvisuri, 24 Mai 2014 | 2159 vizualizari

 

In lipsa de idei , mi-am propus sa fac ceva pe gustul tuturor , si care se va manca rapid! :)

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina
  • 1 plic drojdie
  • 2 linguri faina pentru tapetat masa
  • lapte rece ( nu stiu exact cantitatea ) 1,5 % grasime
  • 3 linguri ketchup picant
  • 4 rosii cherry
  • vegeta
  • piper
  • muschi afumat ( feliute )
  • sunca afumata ( feliute )
  • un borcan mic ciuperci taiate
  • cascaval
  • oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie cu sunca si cascaval:

Framantam un aluat din: faina, jumatate de lingura sare, oregano 1 lingura, drojdie (nu o dizolvam). Luam o paleta de lemn amestecam compozitia si adaugam putin cate putin lapte rece, amestecand pentru a nu face un aluat moale (trebuie sa rezulte un aluat ca cel de pizza). Tapetam masa de lucru cu faina, cu sucitorul intindem jumatate din aluat (ne ies doua lipii) , foaie foarte subtire. Luam o tigaie subtire si o punem la incalzit la foc mic, luam foaia de lipie si o asezam uniform in tigaie, lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti. La fel procedam si cu cea de-a doua lipie.

Punem la foc mic o tigaie fara ulei, taiem feliute mici muschiul afumat si sunca, punem impreuna cu ciupercile la rumenit in tigaie, condimentam cu vegeta si piper dupa gust, lasam cateva minute si luam de pe foc!

Ungem lipia cu ketchup, punem rosii cherry (le-am spalat si taiat in doua), adaugam muschiul, sunca si ciupercile pe lipie si intindem pe toata suprafata, razuim cascaval (cat dorim) , punem a doua lipie peste si presam usor.

Lasam sa stea cateva minute pana se mai raceste umplutura si taiem dupa preferinte!

 

TIPS-URI

1

Putem umple si cu salam , parizer , branza sau altele!

RETETA IN IMAGINI

Lipie cu sunca si cascaval-0
Lipie cu sunca si cascaval-1
Lipie cu sunca si cascaval-2
Lipie cu sunca si cascaval-3
Lipie cu sunca si cascaval-4
Lipie cu sunca si cascaval-5
Lipie cu sunca si cascaval-6

COMENTARII (13)

babi5

babi5 1

24.05.2014, 18:18

pity19

pity19 1

24.05.2014, 20:02

Va multumesc!

Rocsi

Rocsi 1

24.05.2014, 21:56

Ce buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!