Lipii libaneze cu chimen

de Bya Ralu in Piine, 6 Aug 2013 | 6938 vizualizari

 

by Patricia,sunt foarte usor de facut si foarte bune,eu am facut portie mai mica,mi-au iesit 5 :) http://www.bucataras.ro/retete/lipii-libaneze-cu-chimen-49152.html

 

INGREDIENTE

  • 250 ml faina
  • 100 ml apa
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de chimen
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii libaneze cu chimen:

Se amesteca toate ingredientele,pana devine un aluat elastic.

Se acopera cu un prosop si se lasa 30 minute la cald sa creasca.

Pe masa de lucru se pune faina,se mai framanta putin aluatul si se formeaza 5 bile.

Se intinde fiecare bila,cu un sucitor,se face o foaie subtire.

Se pune o tigaie pe foc sa se incinga si se pune pe rand cate o foaie subtire.

Se lasa cate minute pe fiecare parte si se scot pe o farfurie.

Se servesc atat calde cat si reci.

 

TIPS-URI

1

Daca nu se servesc imediat se acopera cu o folie de plastic.

RETETA IN IMAGINI

Lipii libaneze cu chimen-0
Lipii libaneze cu chimen-1
Lipii libaneze cu chimen-2
Lipii libaneze cu chimen-3
Lipii libaneze cu chimen-4
Lipii libaneze cu chimen-5
Lipii libaneze cu chimen-6
Lipii libaneze cu chimen-7

COMENTARII (40)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

11.08.2013, 22:40

pentru nimic

Lia_

Lia_ 1

16.08.2013, 21:09

Desi esti la Satic, nu vreau sa te retin cu nimicuri ... dar voiam sa-ti spun ca mi-au ramas doua bilute de saptamana trecuta pe care le congelasem (le unsesem cu ulei de masline si infoliasem etans) si azi le-am decongelat, s-au umflat la loc si s-au comportat excelent.

Deci voiam sa-ti spun ca se si pot congela dar nu stiu pt cat timp, o saptamana si mai mult e ok.

Distractie maxima va doresc!!!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

18.08.2013, 13:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!