Lipii taranesti

de ancutsa in Piine, 19 Iul 2016 | 288 vizualizari

 

Din urmatoarele ingrediente vom obtine 8 lipii si o paine.

 

INGREDIENTE

  • 50 g drojdie;
  • faina cat cuprinde (~ 1 kg);
  • 1 cana apa calda;
  • 1 cana lapte caldut;
  • 1 lingurita sare;
  • Seminte de susan, chimen, rozmarin, oregano;
  • Pentru decorat: cateva masline, 1 rosie, 1 ardei gras;
  • Ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii taranesti:

Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata, apa calda odata cu laptele si sarea si se amesteca acestea pana se dizolva drojdia. Acum incepem sa luam faina de pe margine si sa amestecam pana se face un aluat, iar faina se desprinde de pe maini.

Se framanta bine si se lasa la crescut o ora.

Aluatul se imparte in aluaturi mai mici, care se intind bine cu sucitorul, pana obtinem niste turte subtirele. Se ung cu ulei de masline si se decoreaza dupa plac: rosii, ardei gras taiate rondele, masline taiate, oregano, rozmarin si seminte.

Se asaza turtitele in tava, pe foaie de copt si se dau la cuptorul incins cam 15-20 de minute.

Restul de aluat va fi utilizat pentru o paine. Cat stau la cuptor lipiile, se framanta si se aranjeaza painea intr-o tava de chec, pe foaie de copt. Se va lasa la crescut cat timp se coc lipiile,  apoi se da si painea la cuptor. Aceasta se va coace in aprox 40-45 de minute.

Lipiile se servesc calde.

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/02/lipii-taranesti.html

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Lipii taranesti-0
Lipii taranesti-1
Lipii taranesti-2

COMENTARII (10)

dantes

dantes 1

24.07.2016, 11:50

Bune!

VanessaAli

VanessaAli 1

02.08.2016, 17:39

O bunatate!

ancutsa

ancutsa 1

02.08.2016, 19:32

Va multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu mazare si ton

de katty 5

Salata de cartofi...

ieri la 08:44

Macrou la cuptor cu legume

de katty 5

Macrou la cuptor...

ieri la 08:39

Macrou usturoiat cu piure de mazare

de katty 5

Macrou usturoiat...

ieri la 08:33

Supa de somon cu cartofi

de katty 5

Supa de somon cu...

ieri la 08:27