Lumaconi cu sardine in sos tomat

de merisor in Paste, 26 Oct 2012 | 1741 vizualizari

 

Este prima data cand folosesc aceste paste si sunt foarte incantata de aspectul lor si de cum se comporta la fierbere.

 

INGREDIENTE

  • 350gr paste "LUMACONI"
  • 1 L apa
  • 2 conserve sardine in sos tomat
  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • piper macinat
  • cimbru
  • oregano
  • ketchup
  • sare
  • ulei de masline
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lumaconi cu sardine in sos tomat:

Se pune apa la fiert cu putina sare.

Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul si se inabuse in putin ulei de masline si cativa stropi de apa. Se desfac conservele de peste si se adauga continutul peste ceapa si usturoi. Se asezoneaza cu piperul macinat, cam un varf de lingurita, cu putin oregano si cimbru, se amesteca bine, iar dupa cateva minute se pune ketchupul si se potriveste de sare, daca mai este cazul. Se ridica de pe foc si se pune putin patrunjel verde tocat.

Si acum revenim la apa care am lasat-o sa fiarba cu putina sare, iar cand atinge puctul de fierbere punem pastele si lasam circa 10 minute sa fiarba la foc mediu.

Conform instructiunilor de pe pachet trebuia sa le las 15 minute, dar au fost suficiente 10. Le scurgem, le trecem prin jet de apa, apoi le amestecam cu sosul de peste, de fapt eu o parte din ele le-am umplut frumos cu sos, iar restul le-am amestecat. 

Au fost bune si de efect.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lumaconi cu sardine in sos tomat 184707
retete culinare - Lumaconi cu sardine in sos tomat 184708
retete culinare - Lumaconi cu sardine in sos tomat 184709
retete culinare - Lumaconi cu sardine in sos tomat 184710
retete culinare - Lumaconi cu sardine in sos tomat 184711

COMENTARII (29)

Ina 1

28.10.2012, 16:33

ce bine arata!

Dana_Retetegg 1

19.11.2012, 19:05

super delicioase

merisor 1

19.11.2012, 19:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29