Macaroane cu branza sarata

de gab_s19 in Paste, 21 Oct 2013 | 27986 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. paste (orice fel)
  • 350 ml. lapte
  • 200 gr. cascaval ras (sau branza proaspata)
  • 70 gr. unt
  • o lingura de faina
  • sare si piper (dupa gust)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macaroane cu branza sarata:

Pastele se pregatesc conform indicatiilor de pe pachet. Dupa ce acestea s-au fiert, se lasa intr-o sita sa se scurga foarte bine.

 

Sosul
In tigaia rece se pune untul si se topeste usor la foc mijlociu, dupa care se adauga lingura de faina si se amesteca foarte bine pentru a nu se forma cocoloase. Cand incepe sa faca usor spuma, se adauga laptele si se amesteca pana cand se ingroasa. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se trage apoi tigaia de pe foc si se adauga cascavalul (branza) ras (a) si se amesteca pana cand acesta s-a topit. Daca branza este deja sarata, nu se mai adauga sare in sos decat la sfarsit, daca este cazul.
Peste sosul de branza cald se pun pastele si se amesteca foarte bine pe foc mic pana cand pastele sunt complet acoperite de sos.
Se servesc fie calde de pe foc, fie reci.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Macaroane cu branza sarata 270915
retete culinare - Macaroane cu branza sarata 270916
retete culinare - Macaroane cu branza sarata 270917
retete culinare - Macaroane cu branza sarata 270918
retete culinare - Macaroane cu branza sarata 270919
retete culinare - Macaroane cu branza sarata 270920
retete culinare - Macaroane cu branza sarata 270921
retete culinare - Macaroane cu branza sarata 270922

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

21.10.2013, 14:25

Rocsi 1

21.10.2013, 18:52

laura_n 1

22.10.2013, 16:00

super, bagam la seif si chiar ii fac teroristului

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L