Macrou in sos picant

de epurasha2bb in Peste, 4 Ian 2011 | 2394 vizualizari

 

reteta am facut-o cu ocazia unei provocari lansate de SimonaHaliga, aliso's trials , care mi-e tare draga!

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti macrou
  • 1 ou
  • 10 linguri de faina
  • sare 
  •  piper negru
  • ulei
  • cimbru uscat
  • 1 ardei iute mic rosu (ideal e malaguetta)
  • 1 ardei gras verde
  • 8-10 linguri de pasta de rosii (eu am folosit un borcanel de la mama soacra facut la tara din rosii de curte dulci si amestecat cu ulei si cu ceva ardei rosu si ceapa)
  • 1 fir subtire de praz tanar
  • 1 morcov
  • 1 lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou in sos picant:

Se curata macroul de intestine, se spala, se indeparteaza capul si sira spinarii!

Se pregateste o marinata intr-un castron nemetalic din cateva linguri de ulei, asa cat sa acopere putin macroul, sare, piper, cimbru uscat, o lingura de zeama de lamaie, si putin praz taiat rondele. Se lasa la rece cel putin o jumatate de ora.Cat timp sta macroul la rece in marinata noi curatam un morcov de coaja si o tija de praz pe care o taiem exact de lungimea morcovului si le punem la fiert impreuna.Apoi tocam prazul rondele si ardeiul verde, ardeiul mic rosu iute si usturoiul marunt de tot.

Le punem la calit impreuna in 2 -3 linguri  de ulei incins mai putin ardeiul iute care se pune la sfarsit si nu in intregime , cateva rondelute le pastram pentru final ca decor.Cand s-au inmuiat legumele noastre in tigaie adaugam si pasta de rosii, amestecam si mai lasam pe foc inca putin, maxim un minut, amestcand din cand in cand.Se adauga cimbrul uscat  , se amesteca si se opreste focul.

Scoatem macroul din marinata , punem in mijlocul fileului morcovul care a fiert intre timp  crapat pe mijloc si in mijlocul morcovului tija de praz.Inchidem marginile si le ajutam cu scobitori sau sfoara.Apoi tavalim macroul prin faina si ou batut si iar faina si il prajim la foc mediu in ulei incins.

Scoatem ruloul umplut, ii indepartam scobitorile si-l sectionam in mici rondele. Servim cu sosul nostru picant alaturi si cu mici bucatele de ardei rosu iute si de praz.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Macrou in sos picant 74783
retete culinare - Macrou in sos picant 74784
retete culinare - Macrou in sos picant 74785
retete culinare - Macrou in sos picant 74786
retete culinare - Macrou in sos picant 74787
retete culinare - Macrou in sos picant 74788
retete culinare - Macrou in sos picant 74789
retete culinare - Macrou in sos picant 74791

COMENTARII (18)

Ligia Bxl 1

04.01.2011, 14:52

o bunatate

Sylvia 1

05.01.2011, 00:27

Extraordinar arata, platou de chef en cuisine

epurasha2bb 1

12.01.2011, 12:28

multumesc frumos tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: