Daca-mi permite-ti fetelor.Sunteti departe de reteta originala a macaroanelor la cuptor cipriote.Ica o pregateste ca la restaurant( nu vor folosi la restaurante in Cipru niciodata reteta originala pt ca nu e convenabila din punct de vedere economic)iar Anca vorbeste despre un sos.Beshamel nu este un sos este o crema de fapt.Eu am invatat sa fac makaronia tu furnu,de la soacra mea care are acum 78 de ani ( eu lociuiesc aici de 20 de ani)O ciprioata traditionala.
Gaby iti promit ca in urmatoarele zile cand nu voi mai fi atat de ocupata(am 3 copii)Iti voi trimite reteta corecta.Deasemeni o alta mancare traditionala aici de Paste,e pasca umpluta cu carne de miel sau ied si flauna(pe aceasta din urma o voi pregati maine,pasca sambata).Pina atunci toate cele bune si Sarbatori Fericite la toti.
Trebuie sa mentionez ca pt reusita retetelor e nevoie de urda de oaie sau capra uscata(anari).Nu stiu cat e de usor de gasit in Romania,dar e usor de preparat.