Mămăliguţă cu căpşuni şi smântână

de Mihaela in Dulciuri, 13 Apr 2009 | 5983 vizualizari

 

Suna ciudat titlul nu-i asa? :D

Azi mi-am adus aminte de mancarea asta (sau desert, ce-o fi), mai ales ca luasem niste capsuni la oferta. Dar la noi in zona, chiar se mananca asa de cand incep sa apara capsunele.

 

INGREDIENTE

  • 100 grame capsuni
  • 50 grame zahar
  • 50 grame smantana
  • 200 grame malai
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mămăliguţă cu căpşuni şi smântână:

Cum se procedeaza? e super simplu.. se zdrobesc cateva capsuni cu furculitza, se adauga zahar si smantana si se amesteca, fiecare dupa gust. Bineinteles ca ne putem opri aici si am terminat, dar de ce sa nu facem si o mamaliguta alaturi?

Mie personal imi place combinatia.. acum sa vad cine are curaj sa o si incerce?

 

COMENTARII (11)

Bucataras 1

27.04.2009, 13:39

danygospodina 1

27.05.2009, 09:57

Cel mai gustos (un adevarat regal, ca la tara ), e ulei pus pe masa, si amestecat cu cepa taiata fin , cu sare grunjoasa, si un ceaun de mamaliga vartoasa, taiata cu ata. Si dai cu spor prin ceapa. Inainte musai o ceasca de chisleac. Amintiri din copilarie

rodivi 1

10.06.2010, 23:46

Cand eram copil, mama mea culegea capsuni din gradina noastra si ne prepara aceasta delicatesa. Nu stiu de unde luase reteta. Va spun sincer ca imi placea foarte mult. A trecut mult timp de atunci si pe nimeni n-am auzit sa o foloseasca, la cine povesteam incepea sa rada, aceasta fiind un semn de necunoastere. Incercati si nu o sa va para rau, este ceva de-a dreptul extraordinar!
Mamaliguta calda da un gust foarte placut combinatiei. Eu sunt de la Bacau.
Pofta buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29