Tort "Catalina"

de Catalina L in Dulciuri, 18 Mar 2015 | 2936 vizualizari

 

L-am numit asa pentru l-am facut de ziua mea si pentru ca am combinat 2 retete din caietul mamei mele : tort pandispan si tort de ciocolata cu portocale
In plus am adaugat visine....pentru ca-mi plac tare :))

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de :

  • 1.un blat de pandispan : reteta aici (puneti cantitatile pe jumatate) http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-pandispan-pentru-tort-69265.html
  • 2. un blat de ciocolata cu nuca :reteta aici (puneti cantitatile pe jumatate, fara portocale) http://www.bucataras.ro/retete/tort-de-portocale-69266.html
  • 3. cirese/visine in sirop
  • 4. 500 gr frisca : 50 cl de smantana lichida,5 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Catalina":

Scurgem ciresele si pastram siropul pentru a insiropa blaturile.

Frisca :
Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic, apoi adaugam zaharul pudra. 
Mixam in continuare pana obtinem textura dorita de frisca. 

Montam tortul:

La baza am pus blatul de pandispan insiropat bine cu siropul de cirese.
Am asezat ciresele.
Peste ele am pus frisca (mai putin de jumatate).

Peste frisca punem blatul de ciocolata, il insiropam un pic (nu mult pentru ca este deja destul de fraged).

Decoram tortul cu restul de frisca. 

Punem la frigider pentru cateva ore inainte de decorul final.

Eu l-am decorat cu cacao, ciocolata alba rasa si cirese.

  Pofta Buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Catalina"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

18.03.2015, 22:26

Delicios!

mirela0911 1

19.03.2015, 15:07

Buna combinatie!

miki_a 1

20.03.2015, 11:03

O combinatie reusita! La multi ani!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crema de lapte in sirop de dulceata de trandafiri