Crema de lapte in sirop de dulceata de trandafiri

de Rux in Dulciuri, 3 Noi 2015 | 347 vizualizari

 

Va garantez dragoste de la prima lingurita....e o nebunie de desert, reteta by Ruxy!

 

INGREDIENTE

Crema de lapte:

  • 50 gr amidon de porumb
  • 40 gr faina de tapioca
  • 1 l lapte
  • 150 gr zahar pudra
  • vanilie
  • 2 linguri apa de flori de trandafir
  • 1 lingura apa de flori de portocal( optional)

Sirop:

  • 2 linguri dulceata de trandafiri
  • 2 linguri apa

Decor:

  • fistic zdrobit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de lapte in sirop de dulceata de trandafiri:

Se opresc 150 ml lapte din total, restul se pune pe foc mic sa se infierbante.

Intr-un bol se amesteca amidonul, cu faina de tapioca si cu vanilia, se adauga apa de flori de trandafiri, cea de flori de portocal si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se toarna peste laptele fierbinte si se amesteca pana se ingroasa, maxim 5 minute.

Se transfera crema intr-un vas si se da la rece, eu am pus-o la congelator, numai pana s-a racit. Am mutat crema in boluri si le-am pus la frigider. 

Intre timp am pus apa si dulceata de trandafiri pe foc mic pana s-a legat usor un sirop, 2 sau 3 minute, apoi l-am racit putin.

Cand servim crema, o punem 5 minute in congelator, o rasturnam pe o farfurie si deasupra punem cateva linguri de sirop de dulceata si presaram fisticul zdrobit.

 

TIPS-URI

1

Pentru o reteta vegana, laptele se poate inlocui cu lapte de cocos, sau de migdale, zaharul se poate inlocui cu miere.

2

Puteti adauga fulgi de cocos, merisoare, bobite de rodie, coaja de portocala caramelizata, dulceata de portocale

RETETA IN IMAGINI

Crema de lapte in sirop de dulceata de trandafiri-0
Crema de lapte in sirop de dulceata de trandafiri-1
Crema de lapte in sirop de dulceata de trandafiri-2
Crema de lapte in sirop de dulceata de trandafiri-3

COMENTARII (28)

Rux

Rux 1

05.11.2015, 22:10

Multumesc Oana...a fost divina

Rux

Rux 1

05.11.2015, 22:10

Multumesc Motanel!

Rux

Rux 1

05.11.2015, 22:10

Multumesc Anett

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!