Mamaliguta cu "Ceva fin" si slanina

de amalia01 in Aperitive / Garnituri, 14 Sep 2013 | 976 vizualizari

 

Un mic dejun perfect pentru week-end...sotul meu e specialist in "frecarea"mamaligii!

 

INGREDIENTE

  • mamaliga:
  • 1 cana faina malai
  • 3 cani apa
  • 1 praf de sare
  • umplutura:
  • 1 cutie crema de branza cu smantana
  • 4-5 felii de slanina afumata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu "Ceva fin" si slanina:

-mamaliga:

   - pui la fiert apa cu sarea

   - cand da in clocot adaugi malaiul in ploaie si amesteci continuu cu telul -para

  - amesteci continuu si fierbi la foc mic ,cca 15 minute

- umplutura:

  - slanina o "increstezi" si o prajesti

-montare:

   - pe o farfurie mai adanca asezi o "patura" de mamaliga si o nivezexi cu o lingura unsa cu untura lasata de slanina

   - asezi cu lingurita "moturi"de crema de branza cu smantana"ceva fin"

  - repeti operatiunea

  - deasupra asezi branza si feliile de slanina prajita

  - dai la cuptor pentru 15 minute

 

RETETA IN IMAGINI

Mamaliguta cu "Ceva fin" si slanina-0
Mamaliguta cu "Ceva fin" si slanina-1
Mamaliguta cu "Ceva fin" si slanina-2

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

14.09.2013, 19:26

Rocsi 1

14.09.2013, 20:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04