Mancare chinezeasca

de Meea in Vita, 3 Feb 2020 | 3645 vizualizari

 

No bine, clar că nu știu să folosesc bețișoarele chinezești și nici nu mă chinui să stau cu mâncarea în față și să învăț...dar stau cât de mult posibil când vine vorba de a găti cea mai bună mâncare chinezească... te-ai prins? Stau, că nu e greu, haha! Acum serios, chiar am pentru tine astăzi una dintre cele mai bune rețete pentru mâncarea chinezească, îți dau cuvântul meu! Am pus toate sosurile pe care le-am găsit pe raft și cred că încă aș mai fi pus... dacă ai știi cum se simțea mirosul prin toată casa... și bineînțele că au venit toți acasă și au mâncat tot, absolut tot. Mi-am luat gândul că aș mai avea și pentru a doua zi...

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente legume:
  • 470 g varză
  • 200 g fasole verde
  • 100 g unt
  • sare, piper
  • Ingrediente carne:
  • 700 g carne tocată de vită
  • susan
  • chilli, sare, piper, cimbru
  • usturoi
  • Woksauce, sos de Soia, Worcester sauce, sos de stridii, ulei de susan
  • Ingrediente noodles:
  • 500 g tăiței de orez
  • Sos de Soia, sos de stridii, Woksauce
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare chinezeasca:

Gătim legumele separat, apoi le amestecam și cu carnea. Îmi place să fie legumele crocante, de aceea procedăm așa. Așadar, punem untul la topit, la foc mic, într-o tigaie. Tăiem varza fâșii subțiri și o punem la călit. Nu prea mult, să nu fie prea moale. După vreo 5 minute, adăugăm fasolea verde. Tot așa, o călim doar câteva minute. Condimentăm cu sare si piper.

Separat, punem puțin ulei, usturoi pisat, sare, piper, chilli și cimbru. Prăjim 2 minute condimentele, apoi punem carnea tocată. Când aceasta și-a schimbat culoarea, adăugăm sosurile. Nu mai știu exact cât am pus din fiecare, cred că în jur de 4-5 linguri. Oricum, gustă din sos și vezi cum crezi că îți place și ție.

Gătim carnea în sos pentru încă vreo 10 minute, la foc mic.

Nu îngroșăm sosul cu nimic, îl lăsăm asa lichid, deoarece când îl vom amesteca cu legumele, acestea vor absorbi tot.
        Amestecăm legumele cu carnea și punem și semințele de susan.

Punem apă la fiert, apoi fierbem tăițeii de orez pentru 3-4 minute. Strecurăm tăițeii și îi punem într-o tigaie. Vom găti acești tăiței împreună cu sos de Soia, Woksauce și sosul de stridii, amestecând continuu.

Servim mâncarea imediat și încercăm să nu trecem limita, ha!

 

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vita chinezeasca picanta, cu ardei si sparanghel alb