Mancare de ceapa verde cu pui si masline

de Alexandra0204 in Pui, 8 Mai 2014 | 1078 vizualizari

 

Este o mancare usor de preparat care se poate servi atat rece cat si calda.

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe
  • 2 maini bune de ceapa verde
  • 300 g masline negre cu samburi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 3 linguri de faina
  • 1 lingurita delikat
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de ceapa verde cu pui si masline:

Taiem pulpele, le condimentam. Punem intr-o cratita putin ulei la incins si le punem sa se rumeneasca, adaugam apa cat sa le cuprinda si le lasam la foc mic sa fiarba.

 In acest timp spalam bine ceapa si o taiem, iar cand carnea este fiarta punem ceapa, lasam sa dea de cateva ori in clocot ,punem intr-o craticioara apa la fiert iar cand aceasta fierbe punem maslinele sa dea cateva clocote. Scurgem maslinele de apa si le punem in cratita dupa aceea cele 3 linguri de faina + 2 linguri de pasta de tomate le desfacem cu apa luam jumatate de polonic din compozitia care fierbe si amestecam cu rantasul pentru a nu se forma cocoloase si dam focul la minim amesteci si lasi sa dea in clocot ,potrivesti de sare,piper si presaram marar.

POFTA BUNA!

 

TIPS-URI

1

Daca vreti sa fie mai piperata puneti piperul atunci cand clocoteste.

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

08.05.2014, 21:31

Krystyan Trendy 1

08.05.2014, 22:29

foarte buna

marcela1979 1

09.05.2014, 06:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04