Mancare de conopida

de Anamaria Cook in Mancaruri de post, 27 Mar 2012 | 16135 vizualizari

 

Reteta asta mi-a preparat-o tata acum ceva ani si mi-a placut foarte mult, dar din pacate am dat-o uitarii. Astazi am descoperit o conopida in frigider cu care nu stiam ce sa fac si mi-am reamintit de aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • o conopida potrivita
  • o ceapa mica
  • 3 catei usturoi
  • un morcov
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • patrunjel
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de conopida:

Rupeti conopida in ciorchini potriviti si saplati-o sub un jet de apa rece. Apoi puneti-o la fiert in apa cu un praf de sare.

Taiati marunt ceapa, morcovul si usturoiul si puneti-le la calit in putin ulei.

Cand conopida s-a fiert atat cat sa intre furculita in ea, scurgeti apa si puneti-o in cratita peste ceapa calita.

Tocati patrunjelul marunt si amestecati-l cu pasta de tomate dizolvata intr-o cana cu apa.

Turnati amestecul peste conopida(mai adaugati apa cat aproape sa acopere conopida) si lasati sa fiarba pentru 15-20 de minute. Potriviti de sare si piper.

Eu am servit cu pui la gratar.

POFTA BUNA!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu gogosar murat-post