Mâncare de conopidă - de post

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 4 Aug 2013 | 50710 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopidă,
  • 1 ceapă,
  • 3 linguri ulei,
  • 1-2 morcovi,
  • 1 ardei gras verde,
  • 1 ardei gras roșu,
  • 2 căței de usturoi,
  • 2 linguri bulion,
  • mărar,
  • sare, piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare de conopidă - de post:

Conopida o vom desface în bucățele potrivite și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare.

Se fierbe ~ 7 minute de când începe apa să clocotească.

Când este gata se scoate și se pune într-o strecurătoare.

Călim ceapa tocată mărunt în uleiul încins.

Când ceapa devine aurie, adăugăm morcovul tăiat rondele cât mai fine.

După aprox. 5 minute adăugăm ardeii tăiați cubulețe.

Lăsăm să se călească și ardeii un pic, după care acoperim totul cu apă caldă.

Adăugăm conopida și dacă mai este nevoie, mai adăugați apă cât sa se acopere și conopida.

Lăsăm să fiarbă la foc mic pentru 20 minute.

Adăugăm bulionul, usturoiul tocat mărunt și condimentăm cu sare și piper.

Presărăm mărar tocat după ce stingem focul.

O mâncărică delicioasă atât caldă cât și rece.

 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de conopidă - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu ciuperci, in sos alb