Mancare de fasole verde cu afumatura

de Gherca Daniela in Mancaruri cu carne, 7 Oct 2021 | 2796 vizualizari

 

O manacare traditionala foarte gustoasa si de nerefuzat!

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva mare de fasole verde boabe
  • 1 rasol afumat pe porc (dezosat)
  • 3 fire de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • cateva rosii chery
  • 1 lingura de pasta de tomate
  • 2 foi de dafin
  • piper
  • sare
  • patrunjel verde
  • 50ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole verde cu afumatura:

 Intr-o oala incapatoare ( a mea arata "varza" din cauza ca am vopsit oua rosii in ea... :)) si am colorat-o ), dar sa trecem peste :))...deci, punem uleiul, iar cand s-a incins punem afumatura taiata in bucati marisoare. Cand s-a prajit putin adaugam ceapa, taiata marunt si mai amestecam un minut, timp in care aceasta se inmoaie; pe urma punem restul legumelor, taiate cubulete,  bulionul si lasam la calit pana cand scade tot lichidul lasat.       Adaugam si fasolele spalate de zeama lor si completam cu apa . Condimentam cu sare, piper si dafin si lasam sa fiarba circa o ora sau pana apa a scazut suficient. Daca va place mai lichida puteti sa opriti focul mai devreme, noua ne place mai scazuta si am lasat mai mult.      La final presaram patrunjel verde. Servim cu mamaliguta, castraveti murati si cu mare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole verde cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fasole pastai cu piept de pui