Mancare de linte cu ciuperci

de katty in Mancaruri de post, 14 Noi 2014 | 4482 vizualizari

 

O reteta de post delicioasa , sanatoasa si extrem de consistenta .

 

INGREDIENTE

  • 100 gr linte rosie
  • 1 conserva linte
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 400 gr ciuperci proaspete
  • sare
  • piper macinat
  • cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 150 ml supa de legume
  • marar verde
  • usturoi
  • 100 ml vin alb , sec
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de linte cu ciuperci:

Tocam ceapa julien , iar morcovul il spala , il curatam si il radem pe razatoarea mare .Spalam bine lintea rosie , o scurgem . Scurgem lintea din conserva , o clatim , apoi o scurgem din nou .Punem ceapa si morcovul la calit intr-o lingura de ulei de masline . Cand incep sa se inmoaie adaugam usturoiul , il lasam sa isi elibereza aroma , apoi stingem cu vinul caldut si supa de legume . Punem lintea rosie scursa , foaia de dafin , cimbru , sarre si piper si lasam sa fiarba 10 minute .Adaugam si lintea din conserva si lasam sa mai fiarba pana zeama scade suficient . Intre timp curatam ciupercile si le punem la calit in restul de ulei . Punem capacul 2-3 minute , apoi luam capacul si le lasam sa scada , amestecand ocazional . Cand este gata presaram sare , piper macinat si mararul tocat fin . Dam jos .Asezam in farfurii mai intai lintea , apoi punem ciuperci . Ornam cu fire de marar verde .

 

COMENTARII (4)

Lau 1

14.11.2014, 17:59

MotanLaOale 1

14.11.2014, 21:23

marcela1979 1

15.11.2014, 05:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20