Mancare de urzici cu oua de prepelita

de Rahela Velicu in Mancaruri de legume, 20 Mar 2018 | 3201 vizualizari

 

Una dintre cele mai sanatoase mancaruri de primavara.

 

INGREDIENTE

  • 300 g urzici
  • 2 linguri de faina
  • 50 ml ulei
  • orez
  • 1 capatana de usturoi
  • oua de prepelita
  • sare
  • turmenic macinat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de urzici cu oua de prepelita:

Curatam urzicile frunza cu frunza si le spalam bine. Le punem la fiert pentru 25-30 de minute. Dupa ce au fiert, scurgem din zeama intr-un vas si pasam urzicile cu blenderul vertical. Punem intr-o tigaie uleiul impreuna cu faina, amestecam si imediat adaugam zeama de la urzici si urzicile pasate. Amestecam continuu pentru ca se ingroasa foarte repede din cauza fainii.

Separat fierbem orezul, iar cand este gata adaugam sare si praf de curcuma. Curatam si pisam usturoiul cu sare.

Ouale de prepelita sau de gaina le prajim in ulei.

Servim mancarea de urzici cu orez fiert, usturoi si oua ochiuri. 

TIPS-URI

1

Spalati urzicile in apa rece pentru a nu resimti prea rau piscaturile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

ieri la 23:04

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

ieri la 15:34

Franzela de casa reteta de paine simpla si pufoasa

pe 19.05 la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu orez si ton