Mancarea serpasilor

de Sabina in Mancaruri de post, 16 Mai 2009 | 18307 vizualizari

 

Şerpaşii sunt locuitori ai regiunilor muntoase din Nepal, ghizii care însoţesc alpiniştii ce urcă pe vârfurile din Himalaya. Nepalul are pamant sarac, dar locuitorii il ingrasa cu compost. Alimentatia acestora se bazeaza pe combinatii de hrisca, mei, linte sau orez. Consumand astfel de bucate, acesti serpasi duc chiar si cate 10 ore in spate greutati de 90 kg, bagaje ale expeditiilor alpine.

 

INGREDIENTE

  • 150 grame hrisca
  • 70 grame susan
  • 80 grame nuca tocata
  • 3 linguri cu miere
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarea serpasilor:

Fierbem hrisca, lasam sa se raceasca, iar apoi amestecam cu nuca tocata, susan si miere. Este satioasa si foarte sanatoasa de altfel !!! Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mancarea serpasilor 3271
retete culinare - Mancarea serpasilor 3272
retete culinare - Mancarea serpasilor 3273

COMENTARII (12)

Bucataras Dragos 1

26.05.2009, 19:55

ceva nou!

adry88 1

20.05.2011, 12:28

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 18:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S