Mancarica de sfecla rosie

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 5 Sep 2010 | 3285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g sfecla rosie
  • 350 ml supa de legume
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de ulei
  • 40 g unt
  • 1,5 linguri de faina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri smantana 
  • 2 linguri hrean cu otet
  • sare, piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de sfecla rosie:

Se spala sfecla, se curata si se taie cubulete. Se pune intr-o cratita cu 150 ml supa si se fierbe acoperit 10 minute la foc mic.

Se curata ceapa si se toaca, apoi se prajeste in ulei pana se inmoaie.

Se prajeste faina in unt pana devine aurie amestecand continuu, apoi se adauga supa ramasa si se fierbe 5 minute la foc mic pana se ingroasa.

Sfecla impreuna cu zeama lasata se amesteca cu ceapa si se condimenteaza cu sare, piper si zeama de lamaie. 

Se adauga smantana si hreanul la sos, se sareaza si se amesteca, apoi se toarna peste sfecla sau se serveste separat. Se poate servi alaturi de carnati prajiti si cartofi fierti.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mancarica de sfecla rosie 49462
retete culinare - Mancarica de sfecla rosie 49463
retete culinare - Mancarica de sfecla rosie 49464
retete culinare - Mancarica de sfecla rosie 49465
retete culinare - Mancarica de sfecla rosie 49466
retete culinare - Mancarica de sfecla rosie 49467

COMENTARII (12)

ionix 1

07.09.2010, 13:14

n-am mancat niciodata mancarica... imi place coapta si facuta salata... e de facut, ca-i sanatoasa...

Julie 1

07.09.2010, 21:34

Nici eu nu am pregatit niciodata sfecla asa, dar sigur am sa incerc ! Imi place!

Corinuta 1

08.09.2010, 00:39

IonelaIonixJuliemultumesc! Sa stiti ca-i foarte buna, imi pare rau ca nu am facut o poza si dupa ce am amestecat sfecla cu sosul care s-a colorat in roz, e super de efect!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L