Manusi

de Lau in Dulciuri, 18 Dec 2011 | 955 vizualizari

 

reteta preluata de pe ecusine.ro,

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita scortIsoara
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • putin cardamon si piper
  • 1 lingurita vanilie
  • 150 g unt
  • 60 g zahar
  • 50 ml sirop artar(nu am avut)
  • 1/2 coaja rasa de portocala
  • 1 galbenus

DECOR

  • frisca
  • nuca de coocs
  • colorant rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Manusi:

Amestecam toate ingredientele bine pana omogenizam,invelim coca in folie alimentara si dam la rece 30 min.

Intindem o foaie pe masa infainata si decupam manusile(eu am facut din carton sters bine)

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit cca 10 min

Lasam sa se raceasca bine dupa care decoram cu frisca batuta si amestecata cu putin colorant rosu si nuca de cocos,sau zahar.

 

TIPS-URI

1

sunt decupate si decorate de puiutul cel mic,iii place foarte mult in bucatarie

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Manusi 138124
retete culinare - Manusi 138125
retete culinare - Manusi 138126
retete culinare - Manusi 138127
retete culinare - Manusi 138128

COMENTARII (14)

gaby_gabytza 1

19.12.2011, 09:34

foarte reusite

brunetica 1

19.12.2011, 13:12

Lau 1

19.12.2011, 13:45

mersi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D