Marmelada de morcov

de anisoara in Dulciuri, 1 Iun 2010 | 2708 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr de morcov
  • 600 gr de zahar
  • 2 lamai ( sucul)
  • 1 pliculet de vanilina
  • 120 ml de suc de portocale
  • 4 linguri de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marmelada de morcov:

Se spala si se curata morcovul, se da prin razatoare cu gauri mici. Se amesteca cu zaharul intr-o cratita si se lasa pentru 2 ore , ca morcovul sa lase suc. Se adauga sucul de portocala, sucul de lamaie  si coaja rasa de la o lamaie si se pune sa fiarba la  foc domol timp de 30 minute , pana scade sucul tot.

In acest rastimp amestecam cu o lingura de lemn. Se raceste si se adauga pliculetul de vanilina. Se amesteca totul foarte bine  Intr-un vas separat si se lasa la frigider pentru 1 ora. Dupa aceia cu mainele ude se formeasa bilute care se tavalesc prin cocos si se aranjeaza in platou. Acest desert se poate prepara pentru zilele de post .

Am preparat 50 la 50 din morcov si dovlesc ( bostan) , la fel de gustos. Le place si copiilor si adultilor.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Marmelada de morcov-0
Marmelada de morcov-1

COMENTARII (9)

Teo

Teo 1

01.06.2010, 23:30

Anisoara , iar ma dai gata !nu mi-ar fi trcut prin minte ca pot face un desert din morcov !

anisoara

anisoara 1

02.06.2010, 15:12

Teo incearca-l sa-l prepar, Si ai sa vezi cat este de interesant, si deoasebit ca gust. Fara jelatina, dar marmelada.

anisoara

anisoara 1

02.06.2010, 15:12

Lia , epurashu cu placere

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!