Marmeladă de prune

de elucubratiiculinare in Dulceata / Gem, 10 Oct 2012 | 1047 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg prune,
  • 500 g zahăr.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marmeladă de prune:

Spălăm prunele.  Se curăță de coajă, o operațiune care sincer durează mult în prima variantă.

Varianta I

Pentru a se curăța mai ușor se opăresc câteva secunde în apă clocotită, după care se scot într-o oală cu apă rece.  

Varianta II

Se dau prin mașina de roșii (nu avem semințe, dar coajă avem :) Este cea mai rapidă variantă de eliminare a cojii. 

Prunele curățate se pun într-o cratiță smălțuită împreună cu zahărul. Se lasă la foc mic până se topește tot zahărul, apoi se dă focul iute și se amestecă mereu cu o lingură de lemn, ca să nu se prindă. Se încearcă dacă este gata, dacă punem o lingură de marmeladă pe o farfurie și nu lasă zeamă de jur împrejur, atunci înseamnă că este legată. Se oprește focul și se lasă un pic să-și tragă sufletul, după care se pune călduță în borcane. Se închid borcanele cu capace și pentru o bună etanșare punem și fierbem borcanele în bain-marie. Se vor lăsa să se răcească în apă. A doua zi se scot, se șterg, se pun etichete :) (punem etichete să nu le încurcăm cu marmelada de caise sau piersici) și se pun în cămară.

 

COMENTARII (17)

Rux 1

10.10.2012, 18:28

Deliciu de toamna!

ANNA_46 1

10.10.2012, 20:20

O bunatate

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55