Mazare scazuta cu cartofi

de iri_iri in Mancaruri de post, 6 Mar 2012 | 4530 vizualizari

 

...demult doream sa mananc o mancarica de mazare si nu m-am lasat pana nu am facut si pentru fapt ca suntem in perioada postului merge perfect

 

INGREDIENTE

  • un borcan de mazare de 700gr,
  • un morcov,
  • o ceapa.
  • 3 cartofi medii,
  • ulei,
  • piper,
  • o legatura marar,
  • secretul gustului de legume
  • o lingura bulion.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare scazuta cu cartofi:

Pentru inceput am curatat ceapa si am spalat-o dupa care am pus-o la calit cu morcovul curatat,spalat si dat pe razatoare. Am adaugat un pahar de apa si le-am lasat sa se inabuse.  

Separat am scurs zeama din borcanul de mazare si le-am adaugat peste ceapa inabusita.  Separat am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat cubulete mici si i-am adaugat si pe ei peste mazare. Mararul l-am spalat si apoi taiat si l-am adaugat peste tot amestecul si apoi am cuprins cu apa, lasand la foc mic sa fiarba. Cand aproape au fiert cartofii si a scazut apa am adaugat bulionul care l-am desfacut cu un pic de apa si am adaugat piper si secretul gustului dupa gust.        

Am mancat aceasta mazare scazuta gol pentru ca eu nu mananc paine, dar nu e cazul sa faceti ca mine. Merge foarte bine si cu mamaliguta dar mi-a fost lene sa mai fac..... a fost buna si asa.  O pofta buna!

 

COMENTARII (12)

mamaieelena

mamaieelena 1

07.03.2012, 09:48

buna

MIUTA

MIUTA 1

07.03.2012, 14:28

Delicioasa

iri_iri

iri_iri 1

08.03.2012, 05:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!