Meatloaf cu Feta in sos de rosii picant

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 14 Sep 2015 | 2668 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru meatloaf:
  • 300 grame carne tocata de vita, bio
  • 2 linguri pesmet
  • 30 grame branza feta
  • 1 ou bio
  • 1 morcov ras
  • 1 lingurita oregano
  • 20 grame branza de burduf in scoarta de brad
  • Pentru sos:
  • 1 chili taiat longitudinal si fara seminte
  • ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 500 ml passata
  • 1 lingurita oregano
  • sare/piper
  • putin rozmarin tocat
  • 3 morcovi, taiati longitudinal
  • 250 grame spaghete integrale
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Meatloaf cu Feta in sos de rosii picant:

Se aseaza morcovii intr-o tava, se stropesc cu ulei de masline si se introduc in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius unde vor ramane pentru 10 minute.

Intre timp, se amesteca carnea cu pesmetul, morcovul ras, sare, piper, pesmet, oregano si branza feta. Se formeaza intr-o chiftea nu foarte compacta. Dupa ce a expirat timpul pentru morcovi, se aseaza chifteaua in mijlocul tavii, impingand morcovii spre margini. Se gateste 20 de minute.

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se caleste chiliul la foc mic. Intre timp se toaca ceapa si usturoiul. Se indeparteaza chiliul din tigaie si se pastreaza pe o farfurie. In aceeasi tigaie, se calesc ceapa si usturoiul la foc mic, 10 minute. Se adauga passata, oregano si putina apa si se lasa 2-3 minute, pana e gata meatloaf-ul. 

Se scot morcovii pe o farfurie, se toarna sosul de jur-imprejurul chifelei, se aseaza morcovii in sos, se presara branza de burduf pe meatloaf si se aseaza chiliul deasupra impreuna cu rozmarinul. Se introduce inapoi in cuptor pentru 5-10 minute, pana se topeste branza si devine aurie. 

Intre timp, se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. 

Se serveste meatloaful cu sos si spaghete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Meatloaf cu Feta in sos de rosii picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

CameliaR 1

14.09.2015, 21:50

Arata interesant!

MotanLaOale 1

14.09.2015, 21:59

-Licurici- 1

15.09.2015, 07:51

Super bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Conopida cu branza si sunca