Melci cu nuca si scortisoara

de mirela0911 in Prajituri, 13 Mar 2016 | 1048 vizualizari

 

Am pregatit acesti melcisori in loc de mucenici si au iesit deliciosi, doar ca am facut cam putini. Data viitoare o sa repar greseala! :D

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 500 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 1 ou
  • 3 lg ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt Green Sugar
  • 250-300 ml lapte

Pt. umplutura:

  • 80 g unt
  • 2 lg scortisoara
  • 3-4 lg nuca macinata
  • 3 lg Green Sugar (sau cat doriti de dulce)
  • 1 ou + 2 lg lapte pentru uns

Pt. insiropat:

  • 80 g Green Sugar pudra
  • 50 ml lapte fierbinte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu nuca si scortisoara:

Aluatul: Se prepara maiaua din cca 100 ml lapte caldut amestecat cu 1 lgt Green Sugar, 1 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca si se lasa sa dospeasca. 

Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, uleiul, oul batut iar apoi se toarna maiaua. Restul de lapte se incalzeste usor si se toarna cate putin peste faina, amestecand toate ingredientele pana se obtine un aluat bun pentru framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana devine elastic si nelipicios.

Se intinde in forma dreptunghiulara cu o grosime de cca 3-4 mm.

Umplutura: Se topeste untul. Cu ajutorul unei pensule se unge aluatul peste tot cu unt, apoi se presara scortisoara, nuca macinata si Green Sugar. Se ruleaza strans apoi se taie rulouri cu o latime de cca 5 cm. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa creasca pentru 30 de minute. Se ung rulourile cu oul batut cu lapte. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 minute, pana se rumenesc frumos deasupra. Se scot din cuptor si se lasa putin sa se raceasca.

Siropul: Se prepara siropul din laptele fierbinte si zaharul pudra (am macinat Green Sugar granule), amestecand bine. Cu ajutorul unei linguri, se toarna din sirop peste fiecare melcisor, apoi se lasa sa se raceasca. Se serveste cu mare pofta.

Pofta buna sa aveti!

 

TIPS-URI

1

In functie de cat de dulce preferati, puteti adauga mai mult zahar in umplutura.

2

Green Sugar-ul se poate inlocui cu zahar normal.

RETETA IN IMAGINI

Melci cu nuca si scortisoara-0
Melci cu nuca si scortisoara-1
Melci cu nuca si scortisoara-2
Melci cu nuca si scortisoara-3
Melci cu nuca si scortisoara-4
Melci cu nuca si scortisoara-5
Melci cu nuca si scortisoara-6
Melci cu nuca si scortisoara-7
Melci cu nuca si scortisoara-8

COMENTARII (16)

Adrian2016

Adrian2016 1

13.03.2016, 13:19

iti dau la schimb mucenici

MotanLaOale

MotanLaOale 1

13.03.2016, 13:35

buni buni

Rocsi

Rocsi 1

13.03.2016, 19:44

Foarte buni sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!