Melcişori cu legume

de alisa92 in Mancaruri de post, 10 Mar 2014 | 1668 vizualizari

 

Paste-melci cu legume, numai bune de savurat în Postul Mare(şi nu numai)

 

INGREDIENTE

  • 200gr melcişori(paste făinoase)
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1/2 ardei gras roşu
  • 4 ciuperci champignon
  • 1/2 cană bulion(sau orice înlocuitor, după bunul plac)
  • 3 lg. ulei de măsline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcişori cu legume:

Începem cu pregătirea legumelor. Se curăţă şi se spală, apoi se toacă ceapa julien, morcovul se dă pe răzătoare, ciupercile şi ardeiul se taie fâşii.

Le lăsăm deoparte şi punem pastele la fiert timp de 7 minute(timpul de fierbere indicat pe pungă). Nu le lăsăm nici mai mult, nici mai puţin - pentru a avea textura ideală. 

În timp ce fierb melcişorii ne apucăm de gătirea legumelor. Se pune uleiul de măsline în tigaie şi se lasă la încins, apoi se adaugă ceapa şi se lasă la călit. Adăugăm morcovul şi ardeiul şi punem un sfert de cană de apă. Lăsăm legumele câteva minute, ca să se amestece aromele, apoi adăugăm ciupercile şi lăsăm la foc mic până când scade apa. Adăugăm o jumătate de cană de bulion şi punem sare şi piper după gust. 
 
Când începe să dea semne bublionul că scade, stingem focul. Amestecăm legumele cu pastele şi servim cât sunt calde. 

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Opţional: înainte de punerea legumelor la călit, se pasează un căţel de usturoi şi se lasă doua minute în uleiul încins, după care se scoate din tigaie. În această variantă, merge adăugat busuioc în compoziţia de legume.

2

Se potriveşte foarte bine alături de o salată verde cu lămâie, ulei de măsline şi usturoi.

RETETA IN IMAGINI

Melcişori cu legume-0
Melcişori cu legume-1
Melcişori cu legume-2
Melcişori cu legume-3

COMENTARII (6)

alisa92 1

10.03.2014, 20:54

Mersi!

MotanLaOale 1

10.03.2014, 21:53

_Alina_ 1

11.03.2014, 09:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04