Melcisori cu mar

de anca_rm in Prajituri, 5 Oct 2015 | 1031 vizualizari

 

E toamna si merele sunt din belsug. E timpul sa le folosim in preparate. Va propun o reteta de melcisori cu mar aromat cu anason stelat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • -500 g faina
  • -200 ml lapte
  • -2 galbenusuri
  • -2 linguri ulei
  • -150 g zahar
  • -25 g drojdie
  • -praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • -1 kg mere razuite
  • -1 lingura ulei
  • -50 g unt
  • -4 bucati anason stelat intreg sau 1+1/2 lingura anason stelat macinat
  • -zahar daca mai e nevoie dupa gust .
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu mar:

Incalzim 100 ml lapte, nu foarte tare, atat doar cat sa fie caldut .

Dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingura de zahar si una de faina .

Amestecam bine si lasam la loc caldut pentru 10 minute.

In acest timp cernem faina  intr-un bol maricel .

Galbenusurile de ou impreuna cu zaharul pudra le batem cu o furculita usor si adaugam uleiul si laptele.

In faina facem o groapa mica in mijloc si punem drojdia dizolvata, ouale amestecate inainte cu  zaharul, restul de lapte, uleiul si incepem sa framantam.

Trebuie framantat pana devine neted si nelipicios (aproximativ 10 minute).

Il acoperim cu un prosop si il punem la dospit intr-un loc caldut si fara curenti cam o ora, sau pana isi dubleaza volumul .

Merele le curatam de coaja si de seminte. Intr-un vas pe foc punem la incins uleiul impreuna cu untul si anasonul. Cu mana stoarcem sucul din mere.

Adaugam merele stoarse si le lasam sa se caleasca amestecand din cand in cand. Merele mele au fost destul de dulci si am considerat ca nu mai trebuie adaugat zahar,dar daca sunt mere acrisoare sau va place sa fie mai dulce adaugati zahar pudra si amestecati.

Cand merele sunt moi oprim focul si le lasam sa se raceasca.

Aluatul dospit il punem pe masa de lucru infainata si il impartim in doua partie egale. Intindem prima jumate, punem pe ea jumate din cantitatea de mere calite si intindem merele pe toata suprafata aluatului. Rulam pana obtinem un sul.

Cu un cutit foarte bine ascutit taiem rondele de grosimea unui deget si asezam bucatile pe tava una langa alta. Procedam la fel si cu jumatea cealalata.

Dam tava in cuptorul incins la 180 grade si lasam cam 30 minute.

Se vor rumeni frumos si vor creste putin .

  

 

 

 

 

TIPS-URI

1

stoarce-ti merele bine daca sunt mai zemoase

2

se poate adauga cateva puicaturi de zeama de lamaie ca sa nu se oxideze atat de repede merele

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Melcisori cu mar 404645
retete culinare - Melcisori cu mar 404646
retete culinare - Melcisori cu mar 404647
retete culinare - Melcisori cu mar 404648
retete culinare - Melcisori cu mar 404650
retete culinare - Melcisori cu mar 404651
retete culinare - Melcisori cu mar 404652
retete culinare - Melcisori cu mar 404657

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

06.10.2015, 12:19

foarte buni!

Rocsi 1

06.10.2015, 20:36

Mmm, absolut deliciosi!

Rux 1

06.10.2015, 20:39

Arata atat de buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L