Melcisori cu nuca si piersici

de T I M E A in Dulciuri, 18 Sep 2013 | 2647 vizualizari

 

Acum ca s-a facut frig afara, putem da drumul la cuptoare si sa facem aluaturi dospite :). Mie imi plac mult si cum bine stiti deja, eu mananc ceva dulce la micul dejun langa cafea. Dar voi puteti pune si copiilor la scoala sau voua la lucru.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura unt
  • 4-5 linguri ulei
  • 270 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • un varf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pt umplutura:
  • 200 gr piersici
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita cu varf amidon
  • 12 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pt uns: 1 galbenus de ou + 1 lingurita lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca si piersici:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. 

Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand 100 ml de lapte caldut (luam din cantitatile de mai sus). Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit. 

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si coja de lamaie apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul. Adaugam ouale si spre final untul topit si uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.

Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora si jumatate.

In acest timp pregatim umplutura. Piersicile taiate bucati mici impreuna cu zaharul le punem intr-un vas pe foc si lasam sa fiarba, adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece si lasam sa mai dea in clocot pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit putin adaugam nuca macinata si scortisoara si amestecam bine. 

Aluatul dospit il impartim in doua si pe rand intindem cate o foaie pe masa de lucru tapetata cu faina.

Ungem pe rand fiecare foaie cu umplutura de mai sus si rulam. Cu un cutit cu lama subtire taiem felii de aprox 2 cm grosime pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 

Mai lasam la dospit 10-20 de minute, apoi ungem deasupra cu galbenus de ou si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de aprox 20 min.

Scoatem din cuptor si pudram cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Fructele ii dau o aroma placuta, dulce-acrisoara si puteti folosi si alte fructe in loc de piersici

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Melcisori cu nuca si piersici 261215
retete culinare - Melcisori cu nuca si piersici 261216
retete culinare - Melcisori cu nuca si piersici 261217
retete culinare - Melcisori cu nuca si piersici 261218
retete culinare - Melcisori cu nuca si piersici 261219
retete culinare - Melcisori cu nuca si piersici 261220
retete culinare - Melcisori cu nuca si piersici 261221
retete culinare - Melcisori cu nuca si piersici 261222
retete culinare - Melcisori cu nuca si piersici 261223
retete culinare - Melcisori cu nuca si piersici 261224
retete culinare - Melcisori cu nuca si piersici 261225
retete culinare - Melcisori cu nuca si piersici 261226
retete culinare - Melcisori cu nuca si piersici 261227

COMENTARII (40)

Andreea Caroline 1

21.09.2013, 18:16

Ce buni ... mai ales ca au si nuca !!!

T I M E A 1

21.09.2013, 22:00

multumesc Andreea

Rux 1

21.09.2013, 23:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D