Melcisori de post cu scortisoara la Crock-Pot

de T I M E A in Mancaruri de post, 20 Mar 2016 | 1662 vizualizari

 

Pentru ca suntem in perioada postului incerc sa vin in ajutorul vostru cu cateva retete numai bune pentru aceasta perioada. Aceste retete le putem face insa si in oricare alta perioada a anului fiind sanatoase si indicate si celor care nu vor sa manance produse animale. Mie imi place la fel de mult si aceasta varianta si sper ca si voua dupa ce o sa incercati reteta :).


Eu am preparat acesta reteta cu ajutorul aparatului Crock Pot, insa se poate face si in cuptor la 170 de grade timp de aprox 25 de minute sau pana este aluatul copt. 


 

 

INGREDIENTE

  • 150 gr faina neagra
  • 150 gr faina alba
  • 1 lingura zahar brut
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 170 ml apa (daca folositi doar faina alba e suficient 130-150 ml apa)
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 2 + 1/2 linguri zahar brut
  • 1 +1/2 lingurita pudra de scortisoara
  • Glazura:
  • 4-5 lingurite zahar pudra
  • sucul stors de la 1/4 portocala
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori de post cu scortisoara la Crock-Pot:

Temperatura ingredientelor trebuie sa fie la temperatura camerei.

Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina. Le amestecam adaugand 100 ml de apa calduta. Acoperim compozitia cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit.

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie si portocala.

Facem un cerc in mijloc in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand uleiul spre final. Stim ca am terminat de framantat cand aluatul nu se mai lipeste de maini.

Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer timp 1.5- 2 ore.

Scoatem aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si il intindem cu sucitorul.

Amestecam intr-un bol mic zaharul brut cu scortisoara si acest amestec il intindem peste aluat.

Rulam aluatul dupa care il taiem in 8 parti egale si il lasam sa mai dospeasca 30-40 de minute.

Tapetam vasul de ceramica cu hartie de copt si asezam melcisorii in vas.

Acoperim vasul ceramic al aparatului Crock-Pot cu capacul din dotare, conectam aparatul la o sursa de curent,  setam modul de gatire ‘Low’ si selectam timpul la 2 ore si jumatate (timpul se poate selecta din 30 in 30 de minute).

Scoatem melcisorii cu hartia de copt din vasul de ceramica si lasam cateva minute dupa care indepartam foaie de copt si ii asezam pe o farfurie.

Ungem melcisorii deasupra cu o glazura usoara din zahar pudra si suc de portocala.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Melcisori de post cu scortisoara la Crock-Pot 434069
retete culinare - Melcisori de post cu scortisoara la Crock-Pot 434070
retete culinare - Melcisori de post cu scortisoara la Crock-Pot 434071
retete culinare - Melcisori de post cu scortisoara la Crock-Pot 434072
retete culinare - Melcisori de post cu scortisoara la Crock-Pot 434073
retete culinare - Melcisori de post cu scortisoara la Crock-Pot 434074
retete culinare - Melcisori de post cu scortisoara la Crock-Pot 434075
retete culinare - Melcisori de post cu scortisoara la Crock-Pot 434076
retete culinare - Melcisori de post cu scortisoara la Crock-Pot 434077
retete culinare - Melcisori de post cu scortisoara la Crock-Pot 434078
retete culinare - Melcisori de post cu scortisoara la Crock-Pot 434079
retete culinare - Melcisori de post cu scortisoara la Crock-Pot 434080
retete culinare - Melcisori de post cu scortisoara la Crock-Pot 434081
retete culinare - Melcisori de post cu scortisoara la Crock-Pot 434082
retete culinare - Melcisori de post cu scortisoara la Crock-Pot 434083
retete culinare - Melcisori de post cu scortisoara la Crock-Pot 434084
retete culinare - Melcisori de post cu scortisoara la Crock-Pot 434085

COMENTARII (21)

- TABITA - 1

21.03.2016, 00:17

Valclaudia 1

21.03.2016, 06:40

de la tine venea mirosul ademenitor de scortisoara?

noiinbucatarie 1

21.03.2016, 15:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55