Melcisori si ciupercute

de claudiaO in Aperitive / Garnituri, 29 Noi 2013 | 4725 vizualizari

 

Pentru ca maine este Sfantul Andrei si pe piticul meu il cheama si Andrei, am pregatit niste aperitive demne de un pitic :)...o gradina cu ciupercute si melcisori

 

INGREDIENTE

  • Ciupercute:
  • oua 12 buc
  • rosii de marine medie 12 buc
  • ficat de pui 500gr
  • unt 100 gr
  • 1 ceapa mica si 2 catei de usturoi
  • marar
  • sare si piper
  • Melcisori:
  • sunca de praga 12 felii patrate
  • castraveciori murati 12 buc
  • branza de vaci grasa 250 gr
  • 50 gr cascaval razuit
  • unt 100 gr
  • marar
  • sare si piper
  • scobitori pt antenute si prindere si cuisoare pt ochi
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori si ciupercute:

Ciupercute:

Ouale se fierb tare, se decojesc si se taie pe din doua pe orizontala ;la fel si rosiile, pe care le scobim.

Scoatem galbenusurile fierte si le pasam cu furculita.

Calim ceapa si usturoiul tocate marunt in unt, dupa care adaugam ficateii de pui; ii tinem pe foc pana se patruind bine, apoi ii facem pasta si ii lasam la racit.

Amesteam compozitia de ficatei cu galbenusurile pasate si condimentam cu sare, piper si marar.

Ne apucam de format ciupercutele: umplem ouale si rosia cu pasta de ficatei si le unim.

Orman rosia cu puncte de branza topita.

Melcisorii:

Se taie castraveciorii in doua pe lungime si ii lasam sa se scurga putin.

Preparam o crema de branza din unt, branza de vaci, cascaval si marar.

Taiem feliile de sunca pe din doua si ne apucam de facut cochiliile melcisorrilor: ungem fiecare feliuta de sunca cu pasta de braza si rulam strans.

Pt asamblarea melcisorilor, crestam putin partea din castravete peste care va veni cochilia si prindem cu o jumare de scobitoare.

Antenutele melcisorilor le facem din scobitori, sau din coditele de ptrunjel, iar ochii din cuisoare. 

 

TIPS-URI

1

Pentru a arata cat mai natural, am facut gradinita din fasii de salata verde tocata marunt.

COMENTARII (7)

nadea68 1

30.11.2013, 16:18

laura_n 1

01.12.2013, 10:59

dragute!

claudiaO 1

02.12.2013, 09:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!