Melcusori dulci

de Adele in Mancare copii, 22 Oct 2014 | 3199 vizualizari

 

Sunt deliciosi :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300-400 gr faina.
  • 1 ou.
  • 50 gr margarina/unt.
  • 4 linguri zahar.
  • 50 ml lapte.
  • 5 gr drojdie .
  • Umplutura :
  • Gem de prune cu nuca.
  • Ciocolata cu nuca.
  • Decor:
  • Zahar pudra vanilat.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcusori dulci:

Laptele se pune la incalzit dupa care se toarna intr-un pahar si se dizolva drojdia in el.Intr-un vas se amesteca oul si zaharul cu un tel ,treptat se adauga untul/margarina topita si se amesteca bine ,se pune putin cate putin faina ,laptele cu drojdia dizolvata ,se framanta aluatul pe masa de lucru.Dupa care se lasa 30 de minute la crescut ,acoperit cu un prosop.

Aluatul se imparte in doua,din fiecare parte s eintinde cate o foaie subtire,dupa care una se unge cu crema de ciocolata amestecata cu nuca macinata ,se ruleaza se taie in bucati de 2 cm fiecare ,se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.Dupa care si celalata foaie ramasa care se unge cu gem de prune si nuca macinata si se procedeaza la fel.Tava se da la cuptor pentru 20 de minute la 200  °.

Cand sunt gata si s-au racit putin se aseaza in platou si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Melcusori dulci 348553
retete culinare - Melcusori dulci 348554
retete culinare - Melcusori dulci 348555
retete culinare - Melcusori dulci 348556

COMENTARII (29)

Adele 1

13.12.2014, 21:43

Ildi ) eu fac si nici nu stiu ce fac ))))))

Adele 1

13.12.2014, 21:43

Babi

monik80 1

10.03.2015, 17:19

Maine fac si eu,neaparat,sa vad ce iasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: