Mere coapte Hasselback cu topping crocant

de Corinuta in Dulciuri, 26 Aug 2015 | 2748 vizualizari

 

Am vazut pe feisbuc un filmulet cu reteta, mi s-a parut simplu de facut si cum in afara de mere aveam toate ingredientele :)), am purces la magazin mai intai, iar apoi m-am apucat de treaba. Trebuie sa recunosc insa, ca cel mai mult m-a atras globul de inghetata care troneaza deasupra pe mar la servire....cum se topeste si se scurge incet printre feliile coapte si aburinde.....ce sa va mai povestesc, dispar cat ai zice peste din farfurie!:))

 

INGREDIENTE

  • 2 mere mari
  • 2 linguri cu unt
  • 4 linguri zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri fulgi de ovaz
  • 1 lingurita faina
  • un varf de cutit de sare
  • ptr servire: inghetata de vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte Hasselback cu topping crocant:

Topim o lingura cu de unt, apoi o amestecam cu 2 linguri zahar brun si 1/2 lingurita scortisoara. Curatam merele de coaja, scoatem cotorul, le taiem in doua, le asezam cu partea taiata in jos si apoi cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit le feliem, dar nu de tot - pentru partea asta o sa pun filmuletul care m-a inspirat ca sa intelegeti mai bine.

Punem merele intr-o tava ceramica unsa cu unt, le ungem cu amestecul de unt, zahar si scortisoara, acoperim tava cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 20 de minute la 200 de grade. Dupa 20 de minute scoatem hartia si le mai lasam 10 minute la copt.

Topim si untul ramas si il amestecam cu celelalte 2 linguri de zahar, scortisoara ramasa, faina, fulgii de ovaz si sarea. Scoatem merele si punem pe fiecare seasupra o lingura din acest amestec, dupa care le mai dam la cuptor inca 10 minute.

Se scot merele din cuptor si se lasa 3-4 minute sa se raceasca, apoi le scoatem din tava cu ajutorul unei palete si le asezam pe farfurii , dupa care le asezam deasupra cate o lingura de inghetata de vanile. Pofta buna!

 Sursa

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte Hasselback cu topping crocant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert mere coapte cu inghetata