Spuma de capsuni

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulciuri, 22 Mai 2015 | 4120 vizualizari

 

L-as numi desertul copilariei. Cel mai simplu si rapid desert preparat din fructe,respectiv capsuni.Totodata si cel mai apreciat desert datorita savorii sale.Spuma de albusuri la care se adauga piureul de capsuni.
Si pentru ca multi se feresc sa consume ouale crude, in acest caz albusurile batute spuma, am preferat sa fac o bezea italiana.Pe scurt,in locul zaharului care de adauga de obicei la spuma de albusuri,am facut un sirop din apa si zahar pe care l-am turnat fierbinte.Astfel,albusurile batute spuma sunt oparite,deci nu se consuma crude.Un alt avantaj al bezelei italiene este aspectul lucios si tinuta sa ferma.

 

INGREDIENTE

  • 500g capsuni,
  • 4albusuri,
  • 200gr zahar,
  • 100ml apa,
  • un praf sare,
  • 3cm dintr-un baton de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spuma de capsuni:

Capsunele se spala si se curata de codite, apoi se lasa la scurs. Cand nu mai au apa, se mixeaza rezultand un piure subtire.

Apa si zaharul se pun la foc impreuna cu batonul de vanilie. Se fierbe pana rezulta un sirop gros, ca la dulceata.

Intre timp, albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se mixeaza bine, pana spuma e tare si se tine de paletele mixerului.

Cand spuma e batuta se adauga siropul fierbinte, turnat in fir subtire, in timp ce se mixeaza spuma. Se mixeaza in continuare pana bezeaua se racoreste. Va rezulta o spuma tare si lucioasa.

Capsunele zdrobite se adauga la spuma formata si se mai mixeaza putin, pana se omogenizeaza.

Se da la frigider cateva ore, apoi se serveste decorata cu capsuni intregi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si fructe de padure