Mere in aluat de foitaj

de silvi0ara in Dulciuri, 27 Apr 2010 | 2888 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 mere potrivite ca marime  
  • 300g aluat de foietaj din comert  
  • 4 lingurite zahar brun  
  • 5 bucatele mici de unt pentru pus in mere  
  • scortisoara dupa gust  
  • visine uscate  
  • 3 lingurite nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere in aluat de foitaj:

Merele se spala,se curata de coaja si de casuta seminala cu aparatul special de scos cotoare.Sau daca nu aveti,se taie marul in doua si se scote cotorul,apoi merele se unesc inainte de a fi puse in aluat.

Se pun merele intr-o tava,iar in fiecare gaura se pune putin unt,zahar si scortisoara.Se da tava  la cuptorul incins pentr 10-15 minute cat sa se inmoaie putin merele.Se scot, se lasa la racit,iar intre timp pregatim aluatul.Se intinde foaia si se taie partrate egale  in functie de marimea merelor.Se pune in mijlocul fiecarui patrat cate un mar,iar in mijlocul marului se adauga nuca si visine uscate,sau stafide,dupa preferinta si gust se pot umple cu ce doriti.Se imbina colturile aluatului.

Se pun merele intr-o tava tapetata cu hartie pergament si se dau la cuprorul preancins la 180gC pana ce aluatul s-a rumenit frumos.Se scot, se pudreaza cu zahar pudra si se servesc alaturi de inghetata de vanilie sau sos de vanilie.

 

RETETA IN IMAGINI

Mere in aluat de foitaj-0
Mere in aluat de foitaj-1
Mere in aluat de foitaj-2
Mere in aluat de foitaj-3
Mere in aluat de foitaj-4
Mere in aluat de foitaj-5

COMENTARII (9)

nadina73

nadina73 1

27.04.2010, 23:28

super silvioara 5 durculite arata grozav

diana_k

diana_k 1

28.04.2010, 11:21

delicioase ....

VERONICA2607

VERONICA2607 1

14.03.2012, 20:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!