Mere la borcan pentru placinta

de Merisor in Conserve, 1 Sep 2014 | 18681 vizualizari

 

Anul acesta merele noastre de la tara se pare ca nu rezista pana cand ar trebui sa fie perioada coacerii lor.
Au inceput sa cada si sunt patrunse pe alocuri de stricaciuni.
Asa ca am inceput sa le prepar pentru iarna.
De obicei mai pun si in pungi, la congelator, dar rezista la fel de bine si in borcane.

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg mere(cantarite in coaja)
  • 5 linguri zahar
  • 3 borcane(800 gr)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere la borcan pentru placinta:

Spalam merele si le indepartam stricaciunile, cotoarele si coaja.

Se poate lasa si coaja, dar trebuiesc preparate mai mult timp.

Dam merele pe razatoarea mare sau le trecem prin robot si le punem in vasul in care le vom prepara.

Presaram zahar peste ele.

Punem zahar dupa gust si nu tot odata, pentru ca in timpul tratamentului termic, dulceata lor se va desavarsi si vom mai adauga pe parcurs daca va mai fi cazul.

Punem vasul pe foc moale si mestecam in el din cand in cand.

Lasam merele pe foc pana cand isi schimba culoarea si se formeaza sirop.

Trebuie sa fiarba 5-10 minute, in functie de tipul merelor, de cat de tari sunt, sau cat de coapte.

Intre timp sterilizam si borcanele pentru 5 minute la cuptor, apoi le vom umple cu merele preparate si le vom capsa imediat.

Le mai dam la cuptor pentru 5 minute, la foc mediu si le lasam in cuptor pana se vor raci definitiv, dupa care le vom trece in camara.

Se pastreaza foarte bine si se folosesc la placinte sau alte prajituri.

Scortisoara se va adauga in timpul prepararii placintei, respectiv prajiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere la borcan pentru placinta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

bianca92 1

01.09.2014, 22:49

ce super idee

Merisor 1

01.09.2014, 23:01

maditu16 1

22.09.2019, 17:43

Vă mulțumesc mult pentru rețetă. Și eu am avut aceeași problemă cu merele. Congelatorul e plin și chiar nu știam ce să mai fac cu ele! De aruncat mi-era milă pentru că sînt tare gustoase. Și naturale!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mere la borcan