Merlucius gratinat

de mihaelar63 in Peste, 27 Apr 2020 | 1969 vizualizari

 

 O reteta italiana simpla preluata de la Benedetta [ fattoincasadabenedetta]. Spre surpriza mea gustul pesmetului gratinat a fost deosebit si inedit.

 

INGREDIENTE

  • 2 buc merlucius
  • 6 linguri pesmet
  • 1 lamaie -coaja si zeama
  • 2 linguri vin alb
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingurita oregano uscat si maruntit
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper negru macinat
  • salata verde si rosii
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merlucius gratinat:

  1. Merluciusul se curata de aripioare coada cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie .
  2. Taiati pestele in doua si cu grija scoateti sirea spinarii .
  3. Stropiti cu zeama de lamaie , sarati si lasati sa stea 10-15 minute .
  4. Restul ingredientelor se amesteca intr-un bol . Trebuie sa obtineti un amestec ca un nisip umed .
    Daca considerati ca este nevoie mai adugati putin vin sau ulei .
  5. Merluciusul se aseaza pe folie de hartie intr-o tava .
  6. Deasupra pestelui distribuiti in mod egal compozitia cu pesmet .
  7. Dati tava la cuptor pentru 20 minute .
  8. Merluciusul este gata cand este rumen, frumos gratinat .
  9. Serviti alaturat salata preferata de cruditati . Noi am avut salata verde cu rosii .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Folositi la gatit vin de calitate .

2

Alaturat merge bine un vin alb demi-sec sau sec .

Daca ti-a placut reteta noastra "Merlucius gratinat" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste in stil vietnamez