Mici din carne de porc

de Andra_Constantinescu in Porc, 1 Iul 2016 | 659 vizualizari

 

M-am inspirat de la Alex Teacher pentru reteta. Este pentru prima data cand  pregatesc asa ceva. Mi-a placut gustul lor, pe care l-am asemuit cu cel de cremwusti. Dar, atentie, insa! Daca nu ii lasati pana a doua zi sa se odihneasca si ii veti pune mai devreme pe gratar, se vor umfla ca niste gogosele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa de os de porc:
  • un os de porc (200 g);
  • 1,5 l apa;
  • cateva boabe de piper negru;
  • o foaie de dafin;
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • jumatate de ardei kapia;
  • sare.
  • Pentru mici:
  • 1 kg carne de porc;
  • o lingura cimbru uscat;
  • 5 graunti de usturoi;
  • o lingura de boia de ardei dulce;
  • o lingurita de bicarbonat de sodiu;
  • 350 ml supa de os de porc;
  • sare, dupa gust.
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mici din carne de porc:

Pregatirea supei de os de porc:

Se spala osul de porc.

Ceapa se curata de foi, morcovul se curata de coaja, ardeiul se curata de seminte si de cotor. Se spala toate aceste legume si se fierb intr-un litru de apa cu osul de porc, boabele de piper, foaia de dafin si putina sare. Se ia spuma care se formeaza de la os si se lasa sa fiarba in continuare pana cand scade toata apa. Se completeaza cu 500 ml apa, se mai clocoteste de cateva ori, apoi se lasa sa se raceasca. La final, se strecoara totul, pastrandu-se supa.

Pregatirea micilor:

Carnea se spala, apoi se taie in bucati mari si se da prin masina de tocat. Se pune in robotul de bucatarie (acesta trebuie sa aiba atasata paleta pentru framantare), apoi se adauga cimbrul, usturoiul (curatat de foi, spalat si zdrobit), boiaua dulce, bicarbonatul de sodiu si sarea. Se da drumul la robot la o viteza medie si se adauga treptat supa de os. Se framanta asa timp de vreo 10 minute, iar la final se potriveste compozitia de sare.

Cu mainile ude se modeleaza micii, se aseaza pe o tava, apoi se acopera cu o folie si se tin la frigider pana a doua zi. 

Se incinge gratarul si se modeleaza, din nou, micii, cu mainile ude, apoi se pun pe gratar. Se frig pe toate partile.

Se servesc cu mustar.

 

RETETA IN IMAGINI

Mici din carne de porc-0
Mici din carne de porc-1
Mici din carne de porc-2
Mici din carne de porc-3
Mici din carne de porc-4
Mici din carne de porc-5
Mici din carne de porc-6
Mici din carne de porc-7
Mici din carne de porc-8
Mici din carne de porc-9
Mici din carne de porc-10

COMENTARII (22)

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

05.07.2016, 04:12

Mulțumesc mult, dragilor!

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

05.07.2016, 04:13

Încercăm, Alex, cu toate că nu avem întotdeauna toate ingredientele sau unele le folosim in funcție de gusturi . Link-ul pe care mi l-ai dat nu merge. Zice că a fost eliminat videoclipul de către utilizator.

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

05.07.2016, 04:25

Am uitat să menționez, dar și pentru rețeta de cartofi la grătar tot de la tine m-am inspirat, Alex.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24