Miere de papadie

de Andra_Constantinescu in Sirop / Compot, 27 Apr 2020 | 3837 vizualizari

 

"Papadia este o planta medicinala folositoare pentru tratamentul afectiunilor hepatice si biliare. Are un efect remarcabil in tratamentul tulburarilor de metabolism, in artrita si reumatism. Este buna pentru curatarea sangelui. Face minuni in tratamentul hepatitei cronice, in diabetul zaharat, in tratamentul eruptiilor si eczemelor.
De asemenea, este utila in combaterea lipsei poftei de mancare, la bolile de rinichi si vezica urinara.
La copii ajuta la combaterea constipatiei si a viermilor intestinali, la combaterea starilor de debilitate si avitaminoze."
(preluare din cartea "100 de leacuri pentru 100 de boli" de Alexander Grady, editura Gemma Pres, anul 2000)
Nu am crezut ca aceasta miere de papadie chiar are gust ca mierea. Am fost placut surprinsa si va invit sa o incercati, mai ales ca aduce atatea beneficii sanatatii.

 

INGREDIENTE

  • 200 g flori deschise de papadie
  • 1 l apa
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie crescuta in gospodarie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miere de papadie:

Florile de papadie se culeg dimineata, cand sunt deschise, preferabil dintr-un loc curat, nepoluat.

Se spala in 2-3 ape si se pun la foc intr-un litru de apa. Se clocotesc 3 minute, apoi se opreste focul si se acopera vasul cu un capac. Se lasa la infuzat circa 8 ore.

Dupa aceea, se strecoara infuzia de papadie printr-un tifon si se storc bine florile. Se adauga si zeama de lamaie. Lichidul astfel obtinut se pune din nou la foc impreuna cu zaharul pana cand trece de testul picaturii (se pune o picatura de sirop pe o farfurie si daca nu se imprastie inseamna ca siropul este gata).

Siropul se pune fierbinte in sticlute sau borcane curate si uscate. Se infileteaza capacele.

Sticlutele sau borcanele se pun sub o patura si se lasa sa se raceasca peste noapte.

Mierea de papadie se poate servi intinsa pe paine cu unt sau se poate bea diluata cu apa minerala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miere de papadie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sirop de papadie