Sirop de papadie

de _Alina_ in Sirop / Compot, 20 Mai 2013 | 2343 vizualizari

 

Papadia (Taraxacum officinale) este o planta cu multiple intrebuintari medicinale. Organe diferite ale plantei sunt folosite in tratarea afectiunilor biliare si hepatice. De expemplu, radacinile (crude sau uscate) au efect depurativ, de stimulare a digestiei, sudorific si diuretic, fiind considerate un mijloc excelent de fluidizare a sangelui ingrosat.
Siropul din flori de papadie este benefic in curele de detoxifiere si un excelent fortifiant al sistemului imunitar.

 

INGREDIENTE

  • 400 g inflorescente de papadie
  • 600 g zahar
  • 450 ml apa
  • zeama de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de papadie:

1. Spalam inflorescentele de papadie in mai multe ape si le lasam la scurs intr-o sita.  

2. Amestecam zaharul cu apa si cu zeama de lamaie si le punem la fiert (intr-o oala neaderenta) la foc potivit pana cand lichidul scade la 65-70 % din cantitatea initiala, iar la suprafata apar bule.

3. Oprim focul, punem florile de papadie si lasam asa pentru 2-3 ore.

4. Strecuram lichidul, stoarcand bine fiecare picatura ramasa in inflorescente si il punem la fiert din nou, de data aceasta pana cand lichidul se ingroasa si scade cam pana 40-50 % din cantitatea initiala.  Va trebui sa obtineti un sirop gros, apropiat de conistenta mierii. Este recomandat sa se consume 1lgt/zi.     
   

Nota!

1. Siropul este putin amarui datorita anumitor compusi care se gasesc in partile verzi ale plantei, daca il doriti dulce puteti folosi doar florile (partea galbena).

2. Folositi inflorescentele imediat dupa ce le-ati cules, eu le-am lasat de seara pana dimineata in frigider si s-au inchis.

3. Culegeti plantele din locuri nepopulate, nepoluate.

 

RETETA IN IMAGINI

Sirop de papadie-0
Sirop de papadie-1
Sirop de papadie-2
Sirop de papadie-3
Sirop de papadie-4

COMENTARII (23)

Teo

Teo 1

20.05.2013, 23:22

ai dreptate, face minuni papadia!siropul tau seamana cu mierea!

_Alina_

_Alina_ 1

21.05.2013, 10:00

Tare ma bucur ca va e pe plac! va multumesc pentru aprecieri!

_Alina_

_Alina_ 1

21.05.2013, 10:01

Mihaela, am avut o tentativa sa fac dupa reteta Mariei Treben, dar m-am razgandit si am facut cum am considerat ca-i mai bine.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!