Minciunele

de iri_iri in Dulciuri, 6 Iul 2013 | 18782 vizualizari

 

.....sincer eu le-as numi gogosi, dar cu alta forma...chiar nu stiu de ce se numesc asa.Sau le-am mai auzit si cu denumirea de scovergi . are vreo importanta?...nu cred!

 

INGREDIENTE

  • drojdie cat o nuca,
  • faina,
  • 4 linguri de zahar+2,
  • un pahar de iaurt de 250 g,
  • 2 oua,
  • esenta de rom,
  • 2 plicuri de zahar vanilat, ulei si zahar pudra .
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minciunele:

Pentru inceput pregatim maiaua astfel:drojdia o amestecam cu 2 lingurite de zahar ,2 linguri de faina peste care adaugam un pahar de apa calduta si lasam sa creasca pana isi mareste volumul.

Intr-un lighean separat asezam faina(cam700gr) facand o gaura in mijloc in care adaugam maiaua,ouale batute cu zaharul,paharul de iaurt,zaharul vanilat,esenta de rom,2 linguri de ulei si incepem sa framantam un aluat elastic pana nu se mai prinde de maini.

Aluatul il lasam sa creasca pentru 30 de minute ,dupa care luam bucati de alut si le intindem pe masa pe care am uns-o cu un pic de ulei si taiem patrate sau dreptunghiuri cu forma de taiat saratele pentru a le da o forma frumoasa.

Fiecarui patrat imparte ii facem o gaura in mijloc ,dupa care ,prin gaura facuta intoarcem doua colturi.

Astfel forma obtinuta le introducem in ulei bine incins si le lasam sa se rumeneasca bine.

Scoatem minciunelele intr-un bol si le pudram imediat cu zahar pudra.

Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Minciunele-0
Minciunele-1
Minciunele-2
Minciunele-3
Minciunele-4
Minciunele-5

COMENTARII (14)

iri_iri 1

06.07.2013, 21:42

monica claudia sunteti servite

diamond 1

06.07.2013, 22:20

arata bine di tat!

Rocsi 1

07.07.2013, 11:07

As inghite cateva minciunele din astea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41