Mingiute de cascaval

de ionix in Aperitive / Garnituri, 5 Dec 2009 | 2632 vizualizari

 

reteta o am de la soacra-mea care o are dintr-o revista... nu mai stim ce revista pt ca era o foaie decupata :D:D

 

INGREDIENTE

  • 250 g cascaval
  • 3 oua
  • 2-3 linguri cu faina
  • o legatura de marar
  • sare si piper
  • pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mingiute de cascaval:

 

Cascavalul se da pe razatoare, pe ochiurile mici ale razatoarei. Doua oua se bat si se amesteca cu cascavalul. Se adauga  faina usor pentru a nu face cocoloase si amestecand pana se incorporeaza bine. 

Mararul se toaca marunt si se pune peste compozitie amestecand bine pentru a dispersa in mod egal mararul. Se mai pune sare si piper dupa gust.

Se fac mingiute mici care se dau printr-un ou batut, se pune sare si piper iar apoi se dau bine prin mult pesmet pentru a nu curge mai apoi cascavalul in momentul prajelii.

Intr-un ceaun se pune la incins ulei, sa fie destul de mult cat sa balteasca mingiutele.

Cand uleiul este foarte bine incins se pun mingiutele. Trebuie avut grija ca se fac foarte repede. De preferat ar fi ca mai intai sa faceti toate mingiutele si apoi sa le prajiti. Se scot pe niste servetele pentru a se scurge bine de ulei.

Se mananca atat calde cat si reci.

 

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Mingiute de cascaval-0
Mingiute de cascaval-1
Mingiute de cascaval-2
Mingiute de cascaval-3
Mingiute de cascaval-4
Mingiute de cascaval-5
Mingiute de cascaval-6

COMENTARII (7)

ionix

ionix 1

05.12.2009, 15:30

asa-i Rivka... mie-mi plac calde mai mult, desi pap mai putin pt ca-s prajite... dar sunt bune si nu absorb ulei mult... nu-s gretoase deloc...

brie

brie 1

05.12.2009, 18:15

pana_luminita

pana_luminita 1

05.12.2009, 23:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!