Budinca de vinete cu dovlecei

de Tuxedo in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2013 | 7701 vizualizari

 

Aceasta budinca este un fel destul de complet de mancare pe care o puteti servi ca fel principal. Este usoara si buna pe timpul verii mai ales ca sunt legume din belsug pe piata, dar cum prin magazine se gasesc dovlecei si pe vremea asta, de ce sa nu ne rasfatam un pic! ;-)

 

INGREDIENTE

  • - 5 dovlecei
  • - 3 vinete mai mari
  • - 500 gr branza telemea
  • - 5 oua
  • - 250 gr mozzarella
  • - o legatura marar
  • - sare si piper
  • - 2 rosii pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de vinete cu dovlecei:

Se curata dovleceii si vinetele de coaja, si se coc putin pe gratar sau pe o tigaie de teflon .

Se unge un vas de yena sau de ceramica cu unt (ulei) si se tapeteaza cu pesmet pentru a nu se lipi.

Se aseaza un strat de vinete pe fundul vasului,presaram branza rasa, ou batut si marar,apoi asezam  iar un strat de dovlecei fripti (sau prajiti). Eu am prajit dovleceii pentru ca nu dureaza atat de mult, vinetele recomand sa le frigeti pentru ca ele absorb foarte mult ulei avand textura buretoasa.

Se continua tot asa pana cand umplem vasul. Ultimul strat a fost cel de branza cu ou si marar peste care am asezat rosiile feliate.

Puteti pune mozzarella si intre straturi, in functie de cat de bogata in calorii vreti sa o faceti , eu am facut si cu mozzarella si fara si iese buna oricum.

Cand este gata coapta  presaram putin oregano peste rosii pentru putin mai multa savoare!

Va urez pofta buna! este delicioasa garantat si foarte suculenta!

 

TIPS-URI

1

Vinetele si dovleceii se pot coace si in cuptor, este mai dietetic!

RETETA IN IMAGINI

Budinca de vinete cu dovlecei-0
Budinca de vinete cu dovlecei-1
Budinca de vinete cu dovlecei-2

COMENTARII (16)

mihaelar63

mihaelar63 1

06.04.2013, 00:52

Eu iau felia cu sectiunea
Arata mai ceva decat o felie de tort

babi5

babi5 1

06.05.2013, 22:05

marianascarlat

marianascarlat 1

14.07.2013, 14:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!